1. Anasayfa
  2. Haberler

Ağrı Tedavisi

Uzun süren şiddetli ağrılar kişinin yaşam kalitesi düşürür ve kişinin günlük yaşamını giderek daha zorlayıcı hale getirir. Bu durum ayrıca kişinin duygusal ve zihinsel sağlığı üzerindede olumsuz etkilere neden olur.

Kronik ağrılı bir hastaya genellikle ilk önce ilaç, istirahat ve fizik tedavi yöntemleri uygulanır. Bu tedavilere rağmen geçmeyen ağrılarda biz algologların uygulayabileceği girişimsel ağrı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Girişimsel ağrı tedavisinin amacı minimal invaziv teknikler yoluyla ağrıya yol açan durumları teşhis ve tedavi etmektir. Böylelikle hastaların günlük aktivitelerine hızlı bir şekilde dönmelerini sağlayarak kişinin ruhsal, sosyal ve ekonomik açıdan iyileşmesini sağlamaktır.

Girişimsel ağrı tedavisi, ağrıyı engellemek için çeşitli ilaç enjeksiyonu veya radyofrekans teknikleri ile yapılan sinir blokajları veya implante edilebilir ilaç verme sistemleri gibi invaziv tekniklerden oluşur. Bu enjeksiyonlar hem etkili hem de güvenlidir. Enjeksiyon tedavileri ilaçlardan daha uzun ve hızlı çözümler sağlayabilmenin yanında ameliyattan daha çok az invaziv bir tedavi yöntemidir. Enjeksiyon tedavileri çok çeşitli nörolojik veya ortopedik rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılırlar.Bu tedavi yöntemleri etkili olmalarının yanında günübirlik tedavi şeklinde olduğundan, aynı zamanda hızlı bir tedavi metodunu oluşturmaktadırlar.

1
Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz ?